Ritulītis mīlestības un rūpīga roku darba - nenogatavinātais mājas siers no mājražotāja “Lapsu mājas siers” Ogrē
Publicitātes foto
Mājražotāja “Lapsu mājas siers” stāsts ir aizsācies vairāk kā pirms desmit gadiem Lapsu ģimenes mājas virtuvē Lielvārdē. Tieši tad siera meistara Jāņa Lapsas nu jau aizsaulē devusies sieva Iveta pirmo reizi izmēģināja vecvecmāmiņas recepšu grāmatā atrastu siera pagatavošanas recepti. Izdevās gards, tāpēc tika gatavots atkal un atkal, gan sev, gan radiem un draugiem, pamazām pilnveidojot recepti līdz tai - īstajai šī siera garšai, ko baudām arī šobrīd.
Svaigais nenogatavinātais siers tiek gatavots no trīs Latvijā ražotām sastāvdaļām – svaiga piena, garda krējuma un olām. Pēc pircēju pieprasījuma šobrīd tiek gatavots arī bezlaktozes siers un arī iespējams pasūtīt sieru, kas gatavots bez olām. Īpašās garšas, kuras nu jau “Lapsu mājas siera” sortimentā ir vairāk kā 20, tiek piešķirtas pievienojot dažādas garšvielas un dabīgas piedevas – kaltētus dārzeņus, zaļumus, žāvētus augļus, sēklas u.c. Siera kvalitāti apliecina gan pircēju atsauksmes, gan iegūtā “Zaļās karotītes” zīme.
Katrs siera ritulītis ir gatavots ar milzīgu mīlestību un rūpīgu roku darbu. Ik nedēļu “Lapsu mājas siers” tagadējās mājvietas virtuvē Ogrē, par sieru pārtop ap 500 litru piena un aptuveni 1500 olu. Galvenais siera meistars ir pats Jānis Lapsa, taču gatavošanas procesā ir iesaistīti visi - dzīvesbiedre Sabīne, viņas bērni – meita Beāte un dēls Kristaps ar savu draudzeni Evu, pat omīte Irēna. Jo, lai taptu dažādu garšu sieri, bez palīdzīgas rokas nekādi neiztikt – saldajam sieram tiek griezti žāvēti augļi, sāļajiem sieriem - sasmalcināti kaltēti tomāti, olīvas vai zaļumi. Kā arī veicami daudzi dažādi citi darbi, lai gardais siers nokļūtu līdz savam pircējam.
“Lapsu mājas siers” ar savu produkciju ir biežs viesis dažādos tirdziņos. Uz kuru Latvijas malu ceļš aizvedis šonedēļ, uzzini sekojot “Lapsu mājas siers” sociālo tīklu kontiem Facebook un Instagram. Ja mazliet uzsmaidīs veiksme un kāds vēl būs atlicis, gardu siera rituli atradīsi arī “RIMI Klēts” plauktā. Un, protams, speciāli Tev tiks izgatavoti jebkuras pieejamās garšas sieri, pasūtot tos individuāli, sazinoties ar “Lapsu mājas siers” rakstot sociālajos tīklos vai zvanot 26838017.
Ar gabaliņu garda siera der palutināt sevi ikdienā - ēst gan svaigu, gan cept un pat grilēt. Labs siers iederas arī uz svētku galda un ir lielisks ciemakukulis. Arī kā dāvana siera mīļiem vai sveiciens sadarbības partneriem Līgo un citos svētkos. Veicot siera pasūtījumu gan jāpatur prātā, ka tā derīguma termiņš ir 2 nedēļas. Ja vēlies “Lapsu mājas sieru” baudīt jau šajos Jāņos vai dāvināt saviem sadarbības partneriem, pats pēdējais brīdis pasūtījuma veikšana ir 17.jūnijs.
Nu ko, atliek vien izvēlēties, kādas garšas parastos vai bezlaktozes sierus tad baudīt šoreiz – bezpiedevu vai kādu no daudzajām garšām:
- ar garšvielām – ķimeņu, ar melnajām ķimenēm, garšvielu mix, ar čili;
- dārzeņu piedevu – ar papriku, ar tomātiem, ar kaltētām baravikām, ar zaļajām olīvām;
- ar garšaugiem un zaļumiem – ar ķiploku, ar dillēm, ar pētersīļu zaļumiem, ar seleriju zaļumiem;
- sēklu piedevu - ar amoliņsēklām, 4 sēklu mix, ar saulespuķu sēklām, ar ķirbju sēklām, ar čia sēklām, ar lobītām vai kraukšķīgajām kaņepju sēklām, ar sinepju sēklām;
- saldos sierus – ar žāvētiem augļiem un kanēli, ar dzērvenēm un kanēli, ar piparkūku
garšu un dzērvenēm.
“Lapsu mājas siers” ir siers, ko arī Lennebergas Emīls novērtētu!
Projekts “Ogre rullē!” aicina – atbalsti Ogres novada mazos uzņēmējus, amatniekus un mājražotājus! Izvēlies viņu ražojumus un darinājumus, seko sociālajos tīklos un dalies ar informāciju par tiem!
“Lapsu mājas siers”
Ogre, Ogres iela 4
Tālrunis pasūtījumiem: 26838017
Seko līdzi sociālajos tīklos: Facebook un Instagram